Volledig scherm
Wethouder Steenbergen is bedreigingen zat. © YouTube

Wethouder Steenbergen weg door 'sfeer van bedreigingen'

De Steenbergse oud-wethouder Vincent van den Bosch is zaterdag niet afgetreden om zijn conflict met een videoblogger, maar vanwege bedreigingen. Dat liet de D66-politicus weten aan Omroep Brabant.

De positie van Van den Bosch kwam onder druk te staan nadat hij na afloop van een raadsvergadering in aanvaring kwam met videoblogger Vladimir Hornicek. Een filmpje dat Hornicek van het treffen maakte, veroorzaakte grote verontwaardiging.

Hoewel Van den Bosch zijn woede-uitbarsting betreurt, is het incident volgens hem niet de reden van zijn vertrek. In plaats daarvan zou hij gebukt gaan onder een 'sfeer van bedreigingen'.

De oud-wethouder gaat naar eigen zeggen aangifte doen bij de politie vanwege de bedreigingen. Die waren overigens niet zo erg dat hij permanent moest worden bewaakt. Verder wil hij er geen uitspraken over doen.

  1. Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’
    Zeven gewonden

    Racewagen rijdt ‘met opzet’ publiek in bij Autocross Leende: ‘Mensen vlogen door de lucht’

    Een racewagen is vanmiddag vermoedelijk met opzet op het publiek ingereden bij de prijsuitreiking van de Autocross Leende in Brabant. Hierbij zijn zeven gewonden gevallen, onder wie een jonge jongen. Het incident gebeurde waarschijnlijk nadat er ruzie was ontstaan omdat de organisatie een race wilde annuleren. De 21-jarige bestuurder van de auto is aangehouden, samen met een tweede verdachte.