Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Wie het rapport van Remkes leest en beoordeelt, weet dat we op weg zijn naar nieuwe conflicten

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

55 reacties

 • Hans Velleman

  2 maanden geleden
  Wie zijn veranderd: De boeren of de laatste coalitie, kortom wie het resultaat van voorgaande kabinetten omver wil gooien, vraagt om moeilijkheden, zeker als "nieuwe" fatsoenlijke grenzen niet worden geaccepteerd door minstens 40% van de hele bevolking die er zich maar een politiek sikkepitje van aantrekt.
 • Remco Harms

  2 maanden geleden
  Ja Jos, je hebt (natuurlijk) gelijk...maar het gaat ook niet om stikstof, dat is alleen de stok om mee te slaan...het gaat erom dat de boeren weg moeten, want op de vrijgekomen stukken grond kan dan gebouwd worden. Woningen, of eventueel zonneweides met van die foeilelijke zonnepanelen, want ja...klimaat!
 • Smit

  2 maanden geleden
  Produceren de wilde ganzen (ontelbaar) geen stkstof
 • Jos Daams

  2 maanden geleden
  Ik ben niet voor megastallen. Maar wat wil Kaag/Klaver? Heel veel belastinggeld uitgeven aan uitkoop van boeren? En de veehouderij zet zich voort in andere landen met minder regels want de vraag blijft. Stimuleer krimp en maak verdere uitbreiding wat moeilijker. Wat voor stikstof uitstoot hebben we erbij gehaald met 1 miljoen nieuwe inwoners de laatste 10 jaar? Heeft dat geen effect?
 • Jos Bakker

  2 maanden geleden
  Rijksoverheid geeft aan op hun site: Ontwikkeling veestapel op landbouwbedrijven, 1980-2020. Het aantal runderen is sinds 1980 met ruim een kwart afgenomen. 5,2 miljoen in 1980 In 2020 waren dat er 3,8 miljoen. In 1980 hadden we 14 miljoen inwoners, nu ruim 17. Alsof mensen, huizen, infrastructuur, verkeer, luchtvaart etc. geen stikstof uitstoten. Het is niet de boer, dat blijkt wel uit de aantallen. Maar wat Build Back Better dan betekent, dat wordt niet verteld. Het zal niet beter worden…