Volledig scherm
© Avrotros

Wie is de Mol-uitzending gaat niet door

De aflevering van Wie is de Mol? die voor vanavond op het programma stond, gaat niet door. Dat heeft de AVROTROS bekendgemaakt via het Twitteraccount van het programma.

Volledig scherm
© ANP Kippa

"Vanwege de situatie in Hilversum is besloten dat #widm vanavond niet doorgaat. We houden jullie op de hoogte over het vervolg van de serie", valt te lezen in de tweet. Wanneer de aflevering wordt ingehaald, is nog niet bekend.

De geplande live-uitzending van Fotostudio De Jong begon later. Presentator Wilfried de Jong vertelde (na luid applaus van het publiek) in de uitzending over de man die de redactieruimte was binnengedrongen. "We beginnen wat later dan gepland. Een aantal zenders ging op zwart omdat een verdachte man was binnengedrongen bij de NOS. Het pand is ontruimd, er stonden 70-80 mensen buiten. We krijgen deze informatie: de man is gearresteerd. Hij had een pistool bij zich. De situatie was dreigend, er zijn maatregelen genomen en we zijn op zwart gegaan.'

De redactie van de NOS werd opgeschrikt door een man met een wapen. Hij had een beveiliger bedreigd om binnen te komen. Eenmaal binnen eiste hij zendtijd. Kort daarna werd de man door de politie overmeesterd.