Een bewoonster van Westerwijtwerd wijst schade aan die is ontstaan door een aardbeving met een kracht van 3.4 van amper een maand geleden.
Volledig scherm
Een bewoonster van Westerwijtwerd wijst schade aan die is ontstaan door een aardbeving met een kracht van 3.4 van amper een maand geleden. © ANP

Wiebes noemt nieuwe aardbeving in Groningen heftig voor bewoners

UpdateIn Groningen heeft vanochtend rond 7.00 uur een aardbeving plaatsgevonden met een kracht van 2,5 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag in Garrelsweer, vlakbij de gemeente Loppersum. Minister Wiebes heeft gereageerd op de aardbeving. Er zijn inmiddels bij Garrelsweer zo'n veertig nieuwe schademeldingen binnengekomen vandaag. 

  1. Een jaar na de aardbeving zijn de Zeerijpers alleen nog maar bozer
    PREMIUM
    De jaarwisseling

    Een jaar na de aardbeving zijn de Zeerijpers alleen nog maar bozer

    Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Het was een historisch besluit na de aardbeving in Zeerijp begin dit jaar: de gaswinning in Groningen, die het dorp al zoveel ellende heeft bezorgd, stopt eindelijk. Maar toch slaapt bijna niemand in Zeerijp er beter door. De onrust over hoe veilig hun huizen zijn, neemt met de dag toe.