Een wielrenner is zondag ingereden op een wandelend echtpaar. Na een discussie over de schuldvraag, reed hij zonder zijn identiteit bekend te maken weg.
Volledig scherm
Een wielrenner is zondag ingereden op een wandelend echtpaar. Na een discussie over de schuldvraag, reed hij zonder zijn identiteit bekend te maken weg. © Johan vd Heijden

Wielrenner rijdt in op wandelaars en vlucht

Een wandelend echtpaar is zondag op het fietspad aan de Turkeijeweg bij IJzendijke (Zeeland) aangereden door een wielrenner. Door de klap kwamen beiden ten val. 

Na een discussie over de schuldvraag koos de fietser ‘eieren voor zijn geld’ en reed zonder zijn identiteit bekend te maken weg.

De man schreeuwde tegen de wandelaars dat ze aan de kant moesten gaan. De vrouw reageerde te laat en werd aangereden. Ze klapte tegen de grond en bleef zitten met een pijnlijke arm. Volgens het echtpaar ging het om een Nederlandse wielrenner. De politie vraagt of de Zeeuwse wielrenner zich per direct wil melden onder zaaknummer 2020087188. 

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, Londen en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”