Volledig scherm
PREMIUM
© Dreamstime

'Wietkoper wil kunnen kiezen'

Een aantal gemeenten dat zich kandidaat stelt om staatswiet te telen, wil niet dat die wiet te sterk is. Maar is dat wel verstandig?

,,Utrecht zal bij de vormgeving van een eigen experiment sterk letten op de schadelijke effecten van wiet voor de individuele- en volksgezondheid. Dat heeft een relatie met de sterkte'', zegt woordvoerder van de gemeente Utrecht, Sylvia Borgman. Ook Wageningen, Terneuzen, Hengelo en Breda pleiten voor een begrenzing. ,,Dan wordt dát gewoon wat er in de gemeente te krijgen is'', zegt woordvoerder David Slager van gemeente Breda.

  1. OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoeder’ Linda H. voor dood dochter

    OM in beroep tegen vrijspraak ‘sektemoe­der’ Linda H. voor dood dochter

    Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vrijspraak van een voormalig stel uit Zwaag voor moord op hun dochter Joëlle Tromp in 2012. De 29-jarige vrouw uit Uitgeest heeft destijds geen zelfmoord gepleegd, denkt het OM, maar ze is opzettelijk om het leven gebracht door haar moeder Linda H. (60) en stiefvader Leo den H. (64). De rechtbank sprak de twee - die zelf ontkenden - vorige week echter vrij wegens gebrek aan bewijs.