Volledig scherm
© ANP

'Wietpas zorgt voor flinke stijging incidenten'

Het aantal softdrugs-gerelateerde incidenten in de omgeving van Venlo is sinds de invoering van de wietpas sterk gestegen. Dat blijkt uit cijfers die ThePostOnline kreeg uit handen van de politie in de regio Limburg-Noord.

De nieuwssite vroeg om de cijfers met een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB). Het verzoek was om informatie te verschaffen rond arrestaties en bekeuringen naar aanleiding van drugsoverlast, drugsbezit en drugshandel, in de jaren 2010, 2011 en 2012, in het kader van een onderzoek naar de wietpas.'

Het aantal arrestaties bij handel in softdrugs ging van 27 in 2011 naar maar liefst 151 in 2012.

Drugsbezit
In 2011 was het aantal incidenten door drugsoverlast nog 950, na de introductie van de wietpas vorig jaar is dit opgelopen naar 1544. Incidenten rond het bezit van softdrugs (190 in 2011) stegen naar 318. Het aantal aanhoudingen (41) werd meer dan verdubbeld naar 94.

Drugshandel
Rond de handel in softdrugs is een verdrievoudiging te zien van het aantal incidenten, van 94 in 2011 naar 334 in 2012.


  1. Verkrachting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Verkrach­ting en aanslag mogelijk tegelijk behandeld in zaak tegen Gökmen Tanis

    Het OM overweegt de verkrachtingszaak waarin Gökmen Tanis verdachte is samen te voegen en gelijktijdig te behandelen met de behandeling van de tramaanslag. Dat zegt het OM in reactie op vragen van deze nieuwssite. ,,Een beslissing daarover is nog niet genomen,” aldus het OM. Tanis moet op 1 juli voor het eerst voor de rechter komen vanwege de aanslag op de tram. Twee weken later is de verkrachtingszaak gepland.