Een damhert in het wild.
Volledig scherm
PREMIUM
Een damhert in het wild. © Sem van der Wal

Wild steeds vaker slachtoffer van loslopende honden: ‘Die beesten doen alles wat God verboden heeft’

Opgejaagd wild, creperende reeën met bijtwonden in de hals en honden die tijdens het apporteren terugkomen met een reekalf in de bek. Het aantal bijtincidenten door toedoen van honden in de natuurgebieden rondom Nijmegen neemt fors toe, waarschuwen jachtopzichters.

30 reacties

 • Marielouise olthof

  2 maanden geleden
  bijzonder triest, nogmaals mensen moeten goed nadenken voordat ze een hond of kat aanschaffen en vooral in coronatijd, helaas worden er ontzettend veel gedumpt na die tijd en ook dat is triest dus gaan veel gedumpte dieren op zoek naar eten en een ree is zeer kwetsbaar vooral als ze geen bechermmende ouders meer hebben, misschien is een oplossing hiervoor meer afgerasterde gebieden in de natuur waar de honden niet overheen kunnen springen marielouise olthof
 • B. Kolk

  2 maanden geleden
  Weet je wat ik, als hondenliefhebber vaak zie? Mensen die hun telefoon uitlaten en de hond mag mee. Er is totaal geen interactie met het dier, want de info op het scherm is vele malen belangrijker. Mensen vergeten dat de non-verbale communicatie tussen mens en dier veel belangrijker is. Die heb je niet als je met je hoofd in je scherm zit. Dat soort mensen zorgen ervoor dat hun hond, als ze al eens loslopen, dan uit hun plaat gaan. Het wordt op deze manier alleen erger. de dupe is het dier.
 • Ankie Heus

  2 maanden geleden
  als er nu duidelijk staat dat je je hond aangelijnd moet houden waarom dan toch los? Ga met je hond daarheen waar hij wel los mag lopen !
 • J Zeeman

  2 maanden geleden
  @JeanPaul Dijk: Sorry maar mijn tekst ruimte was op, maar als je goed leest bedoel ik dat ook katten onder controle gehouden moeten worden. Al zijn er ergere dingen dan drollen en schijnen er ook planten te zijn waar ze niet van houden. En honden zijn door de mensen gedomesticeerd en kapot gefokt voor platte snuiten, puntige oortjes, agressie etc. Die staat net zover van de natuur af als de euromast en heeft gewoon dicipline en een goede baas nodig. Dat is ook zijn recht.
 • JeanPaul Dijk

  2 maanden geleden
  Als er al een God bestaat heeft die de hond geschapen. En niet aan een lijntje. Een hond heeft ook recht op bewegingsvrijheid. De mens is een grotere vijand van de natuur en alles wat daar leeft dan de hond.