Volledig scherm
© ANP

Wilders: 17 miljoen Nederlanders zouden over mij moeten oordelen

LiveblogOnder grote belangstelling is vrijdag de strafzaak tegen Geert Wilders over de omstreden 'minder minder'-uitspraken begonnen in de extra beveiligde rechtszaal op Schiphol. Het Openbaar Ministerie vervolgt de PVV-leider voor belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. De pleitnota van zijn advocaat Geert-Jan Knoops is al in handen van het AD. De belangrijkste conclusie: Wilders geeft zich niet zomaar gewonnen. Het AD volgde de zaak op de voet in een liveblog, wat je hieronder kunt teruglezen.

(Het kan even duren voordat het liveblog volledig is geladen.)

 1. LIVE | Druk op Boris Johnson om adviseur te ontslaan neemt toe, herstelfonds moet steun bieden aan getroffen EU-lidstaten

  LIVE | Druk op Boris Johnson om adviseur te ontslaan neemt toe, her­stelfonds moet steun bieden aan getroffen EU-lidstaten

  Het wereldwijde dodental van het coronavirus is de 350.000 gepasseerd. Ruim 5,5 miljoen mensen zijn besmet (geweest) met het virus. De Europese Commissie wil een herstelfonds van 750 miljard euro opzetten om lidstaten die getroffen zijn door het coronavirus te steunen. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.
 2. Traumaspecialist is door corona in Nederland nodig: ‘Deze strijd is een marathon’
  PREMIUM

  Traumaspe­ci­a­list is door corona in Nederland nodig: ‘Deze strijd is een marathon’

  Hij werkte onder hoogspanning in internationale conflictgebieden, maar heeft zijn werkterrein nu noodgedwongen naar Nederland verlegd. Want de coronacrisis drukt zwaar op artsen en verpleegkundigen, en Kaz de Jong leert hen daarmee om te gaan. Juist nu de maatschappij weer opstart is hij extra alert. ‘Dit is pas het eind van het begin’, zegt de trauma- en klinisch psycholoog van Artsen zonder Grenzen.