Cor Bosman, een van de Limburgse PVV'ers die zichzelf in dienst heeft genomen als fractiemedewerker. ©ANP
Volledig scherm
Cor Bosman, een van de Limburgse PVV'ers die zichzelf in dienst heeft genomen als fractiemedewerker. ©ANP

Wilders laakt dubbelfunctie PVV'ers

Geert Wilders is niet blij dat twee statenleden van de PVV in Limburg zichzelf inhuren voor ondersteuning. Dat zegt hij in een reactie tegen RTL Nieuws. PVV'ers Cor Bosman en Michael Heemels hebben zichzelf ingehuurd voor ondersteuning in het fractiewerk.

Beiden hebben recht op 13.000 euro voor hun fractiewerk en daar komt in totaal nog eens 57.000 euro bovenop voor het ondersteunende werk. De constructie is officieel wel toegestaan, maar het ministerie van Binnenlandse Zaken liet eerder al weten daar niet blij mee te zijn.

'Ik ben er geen voorstander van en hoop dat de constructie snel tot de verleden tijd behoort', aldus Wilders. 'In welke provincie dan ook, het is niet zoals het eigenlijk zou moeten.'

 1. Meerderheid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacrisis

  Meerder­heid ouders minder streng over ‘uurtje extra’ schermtijd tijdens coronacri­sis

  Ouders thuis aan het werk, koters op de bank voor de televisie of met een tablet op schoot. Dat is het beeld in menig huishouden tijdens de coronacrisis; zij het voor vermaak of om huiswerk te maken. Het scherm lijkt soms de ideale babysitter en veel ouders zeggen dat ze in deze tijden wat minder streng zijn als het om de ‘schermtijd’ van hun spruiten gaat. Maar hoeveel tijd zitten de ukkies op dit moment eigenlijk voor een beeldscherm?
 2. Hoe is het nu? Deel je ervaring met ons
  Lezersoproep

  Hoe is het nu? Deel je ervaring met ons

  Beste lezer, twee weken geleden vroegen we hoe het met u ging. Dat leverde zowel hartverwarmende als hartverscheurende reacties op. We beleven een tijd waarover we later onze kinderen en kleinkinderen zullen vertellen. Maar laten we elkaar ook nú vertellen wat het coronavirus met ons doet. Deel je ervaringen met ons. En met elkaar: we plaatsen een selectie op de website en zaterdag in de krant. Mail (als het kan met foto) naar: coronaervaringen@ dpgmedia.nl