Wilders twittert jaar oud filmpje van knokpartij in azc

PVV-leider Geert Wilders heeft vandaag op Twitter aandacht gevraagd voor een massale en 'recente' knokpartij op een asielzoekerscentrum in Apeldoorn. In de tweet heeft de politiek leider het over een 'shocking video' van afgelopen vrijdag. De politie laat echter desgevraagd weten dat het om oude beelden van vorig jaar gaat. Het betreffende azc in Apeldoorn is zelfs al een tijd niet meer open.

Quote

Ik wist het niet, inmiddels wel. Maar maakt ook niet uit want het is gebeurd

Geert Wilders

Volgens Wilders heeft een medewerker de beelden naar de PVV verzonden en zou het gaan om een knokpartij van 2 december jongstleden. Navraag bij de politie in Oost-Nederland leert echter dat het om oude beelden van een vechtpartij op 4 december 2015 gaat. Volgens de woordvoerder is de ruzie destijds uitgebreid in het nieuws geweest.

Vechtpartij
Bij de vechtpartij vorig jaar raakten vier vluchtelingen lichtgewond. Enkele tientallen mensen die betrokken waren bij de ruzie, werden toen voor de zekerheid overgebracht naar een andere opvanglocatie.

In een reactie stelt Geert Wilders dat hij niet wist dat het om een oud fimpje gaat. ,,Ik wist het niet, inmiddels wel. Maar maakt ook niet uit want het is gebeurd en heb het vandaag pas van medewerker azc gekregen en deze beelden zijn nog niet eerder naar buiten gekomen.''