Volledig scherm
Koning Willem-Alexander op de tribune tijdens het EK twee jaar geleden. © ANP

Willem-Alexander moedigt zondag in Lyon de Leeuwinnen aan

Koning Willem-Alexander gaat aanstaande zondag naar de WK-finale in Lyon. Het Nederlands elftal speelt om 17.00 uur tegen de Verenigde Staten. Of hij ook zijn drie dochters en koningin Máxima meeneemt, is niet bekend. 

Na een 1-0 zege op Zweden plaatste Nederland zich gisteren voor de finale, en meteen rees de vraag welke hoogwaardigheidsbekleders zich zondag zouden melden bij de finale. Willem-Alexander, een groot sportliefhebber, komt in elk geval, zo is net bekend gemaakt. 

De Nederlandse koning is de afgelopen jaren ook steevast met zijn gezin naar de Olympische Spelen afgereisd om daar het Nederlandse team aan te moedigen. Het koninklijke gezin was twee jaar geleden ook aanwezig bij de openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal, dat in Nederland werd gespeeld. 

Dat de koning fan is van de voetbalsters, was al bekend. Eerder gaf hij al aan dat het hij er zeker van was dat Oranje Nederland trots ging maken. Ook gaf hij aan alle wedstrijden te kijken.

Het is niet bekend of premier Rutte zondag ook naar de finale gaat. Bruno Bruins, de minister voor Medische Zorg en Sport is er in ieder geval wel bij.