Volledig scherm
© anp

Winnaar Staatsloterij speelt voor Sinterklaas in Breda

Een Bredanaar die onlangs 2,5 miljoen euro won in de Staatsloterij gaat bijna vijfhonderd kinderen uit armere gezinnen in zijn stad blij maken. De man gaat ervoor zorgen dat alle 481 kinderen, van wie de ouders hulp krijgen via de Voedselbank, sinterklaascadeaus krijgen. Dat meldt BN DeStem vandaag.

Tussen de cadeaus zitten onder meer honderd laptops. De gulle gever die anoniem wil blijven, vindt het belangrijk dat de kinderen goed onderwijs kunnen volgen.

Verlanglijstjes
'Toen de man zich een week geleden bij ons meldde met zijn plan, waren we heel blij. Maar hoe moesten we regelen dat alle kinderen een verlanglijstje konden invullen?', vertelt Desiré van Veldhoven van de Voedselbank aan BN DeStem.

'Kinderen tot 12 jaar oud mochten voor 150 euro kiezen uit speelgoedfolders en jongeren van 12 tot 17 konden in plaats daarvan een laptop aanwijzen. We zijn met veertig vrijwilligers langs 250 gezinnen gegaan die bij ons staan ingeschreven.'

2.540.000 euro
De man had een vijfde lot in de Staatsloterij en won op 10 november 2.540.000 euro. Hij meldde zich in de sigarenwinkel waar hij het lot kocht. De eigenaresse weet wie de gelukkige winnaar is en waar hij vandaan komt, maar ook zij liet destijds weten deze gegevens geheim te houden.  'Dat heb ik zo afgesproken met de winnaar', zei Marie Christine van den Broek destijds tegen Omroep Brabant.