Volledig scherm
FOTO ANP

Winter in aantocht

UpdateHet is momenteel extreem zacht voor de tijd van het jaar, maar daar gaat binnenkort dan toch echt verandering in komen. De weersite Weeronline.nl verwacht vanaf vrijdag de eerste nachtvorst en in de week daarna wordt er meer vorst en zelfs sneeuw verwacht.

Volledig scherm
© ANP

Morgen kunnen we ongeveer hetzelfde weer als vandaag verwachten, maar vanaf vrijdag stroomt er koudere lucht Nederland binnen. Het koelt af en 's nachts wordt de eerste nachtelijke vorst verwacht, tot zelfs 5 graden onder nul. In de loop van volgende week begint het dan steeds meer op winter te lijken.

Overdag zullen de temperaturen rond het nulpunt schommelen, 's nachts zakken die tot een paar graden daaronder. Daarbij is het bewolkt en een aantal dagen is er kans op matige sneeuwval.

Het is nog onduidelijk of het winterweer blijft aanhouden. De weermodellen lopen na volgende week nogal uiteen.

  1. Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond erbij’

    Ooggetui­gen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond erbij’

    De 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont. De vrouw van de raadsman stond toen de hulpdiensten arriveerden bij het slachtoffer. ,,Ik hoorde twee harde knallen en zag daarna een jongen langs mijn huis rennen.”
  2. Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbeveiliging

    Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbe­vei­li­ging

    De 44-jarige advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, was bezig particuliere persoonsbeveiliging te regelen. Hij had geen vertrouwen in bescherming door politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd, melden goed ingevoerde bronnen. Vanochtend werd hij in de straat waar hij woonde doodgeschoten.