Volledig scherm
PREMIUM
In 2010 had Nederland de laatste witte kerst. © ANP

Witte Kerst? Een illusie! Sinds 1905 gebeurde dat slechts zeven keer

Kerst 2019 wordt weer niet wit. Tegen beter weten in is er altijd een stukje teleurstelling bij de weersvoorspellingen rondom de kerstdagen. Maar waarom verlangen we naar een witte kerst, terwijl die sinds 1901 pas acht keer is geweest? 

Een sneeuwballengevecht met de hele straat, engeltjes maken in de sneeuw of sleetje rijden. Elk jaar hopen we tijdens de vrije kerstdagen op een dik pak sneeuw, maar bijna altijd komen we bedrogen uit. Zo ook dit jaar. Het weerbeeld volgens Weerplaza: op Eerste Kerstdag rond de acht graden, een beetje zon, af en toe een bui en op Tweede Kerstdag een gemiddelde vijf à zes graden met bewolking. 

  1. Passagier wil meer beelden van tramaanslag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Passagier wil meer beelden van tramaan­slag zien, OM zegt dat er niet meer beelden van hem zijn

    Een van de inzittenden van de Utrechtse tram waarin vorig jaar een aanslag werd gepleegd, eist inzage in meer camerabeelden van het moment van de aanslag. Hij is ervan overtuigd dat Gökmen Tanis ook op hem heeft geschoten en wil de beelden daarvan zien. Volgens het Openbaar Ministerie zijn alle beelden met de passagier al bekeken en is daarop niet te zien dat Tanis op hem schiet. Toch gaan OM en de passagier nog een keer in overleg, zo was de uitkomst van een kort geding vanmiddag.