Een oudere in het verpleeghuis tijdens de coronacrisis, foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een oudere in het verpleeghuis tijdens de coronacrisis, foto ter illustratie. © ANP / Robin Utrecht

Woede over loslaten zwaarbevochten personeelsnorm in de ouderenzorg: ‘Je wordt er cynisch van’

Politici, pleitbezorgers zoals Hugo Borst en belangenorganisaties zijn woedend over een kabinetsplan om soepeler om te gaan met de norm dat er in de ouderenzorg minstens twee medewerkers zijn op acht verpleeghuisbewoners. Daardoor zijn er straks tienduizend minder extra arbeidsplaatsen nodig en wordt er geld bespaard.    

142 reacties

 • A. Kruit-van heumen

  1 maand geleden
  De reden dat dit allemaal gebeurd is,dat in ons land al jaren dezelfde partijen aan het bewind zijn.Kartelvorming heet dat.Een Fortuin,Wilders,Eerdmans,Thierry B, Ouderenpartijen,SP,Pieter Omtzigt,BBB krijgen geen poot aan de grond en worden “democratische “ van te voren uitgesloten, zelfs al stemmen de kiezers op hen. Een verloren stem noemt het Kartel dat. De EU kliek gaat gewoon lekker door voor de bühne en vergeet zijn eigen Nederlanders. Dus Nederlanders pak je kans en stem ze weg.
 • Corrie Hoorn

  1 maand geleden
  Hoelang zou het nog duren dat we een middel kunnen krijgen bij voltooid leven! Ooit werd gezegd "de ouder wordende mens, moet zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen". Toen deed de marktwerking zijn intrede en werd de zorg overgeheveld naar de Gemeente, WMO en WVG en tevens draaide men (de overheid " de geldkraan dicht. Bijna alle voorzieningen die het mogelijk maakten werden weg bezuinigd. Mag ik aub zo'n middel!
 • Robbert Scholten

  1 maand geleden
  Nooit accepteren van dit fascistoïde kabinet,hierna zijn de ziekenhuizen aan de beurt,als er niet wordt geluisterd plat met de zorg en zeker in de meer dan honderd ziekenhuizen
 • Sina Hogeboom

  1 maand geleden
  Kunnen ze nu dan ook de mensen beschermen tegen pinpas fraude.En de tehuizen zo maken dat er altijd receptie is zodat die oude mensen beschermd worden,tegen insluipers!Die insluipers die ze dan weer bestelen.Zolang dat niet is kunnen ze beter er niet komt begin er dan maar Niet aan.
 • van Bergen

  1 maand geleden
  En toch. En toch heb ik het idee, dat alle onverschilligheid, afstomping, het niet kunnen inleven, gelijke tred houdt met de ontkerking. Zelf niet zo gelovig, maar als ik het zo bekijk op een afstandje, was die verzuiling vroeger in ieder geval goed voor je plaats in het leven. Maar wat je nu ziet is een losbandigheid ten aanzien van de sores van de medemens, waarvan men vroeger in de kerken nog wel met de preken wat meekreeg. Maar nu is alles beter . . toch ?? Ja, vast . .