Volledig scherm
Twee schepen tijdens de bergingsactie. © AP

Woede over stopzetten opruimactie containers in de Waddenzee

De berging van de zeecontainers die vijf maanden geleden van het schip MSC Zoe sloegen en in de Noordzee en de Waddenzee terechtkwamen, is tot woede van  natuurbeschermers gestopt, zo meldt RTL Nieuws. Er liggen nog steeds vijftig containers met inhoud op de zeebodem. 

Natuurbeschermers noemen het onbegrijpelijk dat er niet meer wordt gedaan, omdat er nog een miljoen kilo afval in zee zou liggen. De eigenaar van het schip, rederij MSC, beloofde alle containers en hun losgeraakte inhoud uit de Noord- en Waddenzee op te vissen. Maar ruim een maand geleden werd er al gestopt met de grootschalige berging. Daarna werd er nog gezocht door twee kleinere schepen. Die zijn inmiddels ook gestopt.

De rederij laat weten dat er nog meer bergingsoperaties op zee zijn gepland. ,,MSC wil in overleg met de autoriteiten beslissen wanneer het werk als voltooid kan worden beschouwd”, stelt het bedrijf in een schriftelijke verklaring aan RTL.

  1. Bekende boerenactivist na tractor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbeleid’
    video

    Bekende boerenacti­vist na trac­tor-ravage: ‘Mijn vader pleegde zelfmoord om landbouwbe­leid’

    De 30-jarige Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, is weer op vrije voeten nadat hij maandag werd aangehouden voor betrokkenheid bij een levensgevaarlijk incident met een trekker in Groningen. Hij blijft verdacht van openlijke geweldpleging, maar houdt vol onschuldig te zijn. ,,Ik moest gewoon in Groningen zijn. Voor mezelf, de boeren en voor mijn vader.”