De grootste wilde kudde moeflons in Nederland leeft binnen het Nationaal Park. De beheerder wil er alles aan doen om de wilde schapen te beschermen tegen de wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
De grootste wilde kudde moeflons in Nederland leeft binnen het Nationaal Park. De beheerder wil er alles aan doen om de wilde schapen te beschermen tegen de wolf. © Kevin Hagens

Wolf binnen de hekken van De Hoge Veluwe: ‘Hij heeft meerdere moeflons gedood, we hebben hem gezien’

Een wolf heeft zijn weg weten te vinden binnen de speciale hekken van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Meerdere moeflons zijn gedood door het roofdier. Dat zegt de beheerder van het park. 

23 reacties

 • R. Nagelkerke

  2 maanden geleden
  Liever een wolf die een geïmporteerd dier opeet dan een doorgedraaide fifi. Mensjes die hun honden overal loslaten en dan roepen 'kijk eens hoe leuk fifi met dat reetje speelt'. Die willen niet zien dat stuk verderop dat reetje met gebroken nek door een voorruit of met een hartaanval in het bos ligt. Daar moet eens wat aan gedaan worden, uitroeien die loslopende honden in natuurgebieden. Geef die honden een echte hondenliefhebber met verstand als baas. R. Nagelkerke
 • J.C. van Hoytema wijbrans

  2 maanden geleden
  Het is duidelijk: moeflons zijn Corsicaanse bergschapen. Hier honderd jaar geleden geïmporteerd door de toenmalige eigenaar van de Hoge Veluwe. Exoten dus. Wolven zijn hier inheems. Alleen door schadelijke jachtpraktijken hier tijdelijk weggeweest. Welkom thuis jongens en meisjes!
 • Chris Eskes

  2 maanden geleden
  Tja dat wordt nog een dilemma voor alle zogenaamde natuurliefhebbers die nog steeds denken dat de natuur maakbaar is, heerlijk thuis vanachter de beeldbuis dingen verzinnen die ze nu weer eens als wijsheid de lucht in kunnen slingeren. Het is nog even wachten totdat er hondsdolheid uitbreekt voordat men weer tot zinnen komt. Oostvaardersplassen 2.0 dus.
 • Lianne Van schoten

  2 maanden geleden
  Wolf hoort hier wel. Honderd jaar geleden was hij er ook al
 • peter Bruijn

  2 maanden geleden
  Ik las een paar weken terug dat er 1100 moeflons dit jaar moeten worden afgeschoten omdat er veel teveel zijn. Nu gaan wij ons druk maken om een wolf dat een enkele moeflon pakt. De wolf hoort hier gewoon. En hoezo dood en verderf zaaien. Die paar reeen of moeflons die ze pakken? Wees blij, dan hoeven er misschien maar 1050 moeflkns te worden afgeschoten.