Johan Vollenbroek, hier in gesprek met boze boeren uit met name de Achterhoek, verzet zich met zijn milieuclub MOB tegen de Formule 1.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Vollenbroek, hier in gesprek met boze boeren uit met name de Achterhoek, verzet zich met zijn milieuclub MOB tegen de Formule 1. © Paul Rapp

Wordt de Grand Prix alsnog afgelast? Voor stikstofstrijder Johan Vollenbroek nadert uur U

De kans dat de Grand Prix in Zandvoort volgende week alsnog niet doorgaat? ,,Ik schat het op 50 procent’’, zegt stikstofstrijder Johan Vollenbroek die een kort geding tegen het Formule 1-evenement heeft aangespannen. Een ultieme poging van hem om een stokje te steken voor het toch al fel bekritiseerde racefestijn.  

74 reacties

 • Anoniem

  2 jaar geleden
  De onmiddellijke uitstoot van co2 valt mee met de race. In de zin van dat wij als burger meer uitstoten dan met een paar auto's rijden. Snap niet waarom jullie er zo'n groot probleem van maken omdat we er zelf een groter probleem van maken dan dat het is. Dus doe vooral niet moeilijk en geniet van de wedstrijd. Gr Harmen van Pagee
 • Marius van der Linden

  2 jaar geleden
  Vollenbroek kan beter het gevecht aangaan om onmiddellijk alle drempels te verwijderen in heel Nederland. Dat geeft zoveel meer winst voor het milieu dan om de grandprix te verbieden.
 • M Bessen

  2 jaar geleden
  Johan heeft gewoon groot gelijk, het is krankzinnig dat dit evenement door kan gaan, in alle opzichten is het ongelofelijk hypocriet. Mooi ook hoe iedereen meteen begint te piepen dat "heel Nederland wel op slot kan" als die over het paard getilde race prins zijn zin niet krijgt, kennelijk vinden mensen zo'n in en in hypocriet stelletje regenten wel prettig, prima, maar ik moet niets hebben van die zelfingenomen en extreem egoïstische huisjesmelker. Zet hem op Johan
 • van Essen

  2 jaar geleden
  Ik vind het vreemd, dat deze meneer bij voorbaat al last heeft van 1 formule 1 race, terwijl er toch veel meer races op Zandvoort worden gehouden en hoeveel auto`s komen er met mooi weer naar het strand? Ik begrijp hem echt niet. Denkt hij nou echt dat iedereen op de fiets moet komen?
 • Maarten Dijkerman

  2 jaar geleden
  Maarten heer Hol helemaal gelijk werk enkele jaren in Shanghai roggel smorgens al net als de chinezen regelmatig 'mist' niet dus is luchtvervuiling. in Nederland altijd maar een kleine groep afzeiken boeren ,f1 fans,concert buiten,maar niemand durft de heilige voetbal aan te pakken wat denk je Elke week hoeveel met de auto/bus onderweg er naar toe.