Volledig scherm
© anp

'Wortel' dealt coke tijdens carnaval

Een als wortel verklede man heeft gisteren tijdens het carnaval in het Betuwse Huissen cocaïne en het partydrug GHB te koop aangeboden. De 20-jarige carnavalsvierder uit Angeren is aangehouden, aldus de politie vandaag.

Agenten betrapten een carnavalist op drugsgebruik op de openbare weg. Deze man verklaarde dat hij de drugs had gekocht van een man die verkleed was als wortel.

Dat viel nogal op, zodat de politie de dealer even later al vond. De Angerenaar had nog verschillende wikkels en flesjes bij zich.

Toename alcoholgebruik
Het aantal probleemgevallen door overmatig alcoholgebruik tijdens het carnaval is dit jaar toegenomen. Bovendien gaat het steeds vaker om jongeren van 14,15 of 16 jaar die op spoedeisende hulpposten belanden met alcoholvergiftiging of verwondingen door valpartijen.

Dat is althans de indruk van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. 'De problemen zijn groter dan voorgaande jaren. Van de middag tot diep in de nacht zijn mensen binnengebracht met aan alcohol gerelateerde klachten', aldus een woordvoerster van het ziekenhuis vandaag. Tot en met vannacht gaat om het 84 gevallen.