Wouter onderging ‘homogenezing’: Ik trilde en wist direct, dit helpt niet

videoHomogenezing voor minderjarigen moet verboden worden, vindt Wouter Huijser (28). Hoe heftig en mensonterend zo'n ritueel is, weet hij zelf al te goed.

Wouter Huijser is er de afgelopen jaren weinig mee bezig geweest. Waarom zou hij? Zijn leven staat prima op de rit. Hij kan openlijk gay zijn, heeft veel vrienden en ook de band met zijn - nog altijd christelijke - familie is gezien de omstandigheden goed.

Hij denkt pas recent weer terug aan die donkere periode in zijn leven, als de Tweede Kamer over dat ene heikele onderwerp discussieert: het nut van een verbod op religieuze genezingsrituelen van de geaardheid van homo's, biseksuelen en transgenders. VVD, GroenLinks, PvdA en D66 zijn vóór, maar SGP, CU, CDA en PVV en Forum voor Democratie zien er, om verschillende redenen, de zin niet van in.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.