Wouter onderging ‘homogenezing’: Ik trilde en wist direct, dit helpt niet

videoHomogenezing voor minderjarigen moet verboden worden, vindt Wouter Huijser (28). Hoe heftig en mensonterend zo'n ritueel is, weet hij zelf al te goed.

Wouter Huijser is er de afgelopen jaren weinig mee bezig geweest. Waarom zou hij? Zijn leven staat prima op de rit. Hij kan openlijk gay zijn, heeft veel vrienden en ook de band met zijn - nog altijd christelijke - familie is gezien de omstandigheden goed.

Hij denkt pas recent weer terug aan die donkere periode in zijn leven, als de Tweede Kamer over dat ene heikele onderwerp discussieert: het nut van een verbod op religieuze genezingsrituelen van de geaardheid van homo's, biseksuelen en transgenders. VVD, GroenLinks, PvdA en D66 zijn vóór, maar SGP, CU, CDA en PVV en Forum voor Democratie zien er, om verschillende redenen, de zin niet van in.

  1. YouTubers Ties en Govert bijna voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedserieus’

    YouTubers Ties en Govert bijna voor de rechter: Amerikanen nemen zaak ‘bloedseri­eus’

    YouTubers Ties Granzier (20) en Govert Sweep (21), die in Amerika werden opgepakt omdat ze de militaire basis Area 51 betraden, staan vandaag voor de rechter. Ze zijn aangeklaagd wegens het bewust binnentreden van verboden terrein in overleg met anderen, een daad van grote burgerlijke ongehoorzaamheid. Zelf doen ze het af als een onschuldige aangelegenheid, maar de Amerikanen nemen de zaak bloedserieus.