Wouter onderging ‘homogenezing’: Ik trilde en wist direct, dit helpt niet

videoHomogenezing voor minderjarigen moet verboden worden, vindt Wouter Huijser (28). Hoe heftig en mensonterend zo'n ritueel is, weet hij zelf al te goed.

Wouter Huijser is er de afgelopen jaren weinig mee bezig geweest. Waarom zou hij? Zijn leven staat prima op de rit. Hij kan openlijk gay zijn, heeft veel vrienden en ook de band met zijn - nog altijd christelijke - familie is gezien de omstandigheden goed.

Hij denkt pas recent weer terug aan die donkere periode in zijn leven, als de Tweede Kamer over dat ene heikele onderwerp discussieert: het nut van een verbod op religieuze genezingsrituelen van de geaardheid van homo's, biseksuelen en transgenders. VVD, GroenLinks, PvdA en D66 zijn vóór, maar SGP, CU, CDA en PVV en Forum voor Democratie zien er, om verschillende redenen, de zin niet van in.

  1. WNF wil actie na Amazone-drama: doe foute soja in de ban

    WNF wil actie na Amazone-dra­ma: doe foute soja in de ban

    De Nederlandse regering en het bedrijfsleven moeten een vuist maken tegen Brazilië. Het platbranden van grote delen van het Amazonewoud en de aantijgingen van president Bolsonaro vragen om een felle reactie, desnoods met een boycot op foute soja of een rem op bedrijfsactiviteiten in het Amazonegebied. Dat stelt Kirsten Schuijt van de Nederlandse tak van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Ingenieursbedrijf Arcadis lijkt gevoelig voor het pleidooi.