Volledig scherm
© Videostill

Zaak rond moord op Derk Wiersum in de Ochtend Show to go

Correspondent Karlijn van Houwelingen en verslaggever Victor Schildkamp zijn morgen te zien in De Ochtend Show to go. Van Houwelingen praat ons bij over de laatste ontwikkelingen in Amerika en over haar boek Dit is Amerika, over de strijd der seksen in Trumps macholand, dat vrijdag uitkomt. Morgen komt Giërmo B. voor de rechter die verdachte is in de geruchtmakende zaak rond de moord op Derk Wiersum. Schildkamp vertelt ons alles wat we moeten weten. De show wordt gepresenteerd door Roel Maalderink en is vanaf 07.30 uur live te zien via onze app en op deze site.

Bij het gerechtshof in Den Bosch gaat morgen de zaak tegen Johanna H. verder. De Amersfoortse vrouw zou in 2002 en 2004 haar pasgeboren baby’s hebben gedood. De lichaampjes verborg ze in een koektrommel en een beautycase. Verslaggever Marco Willemse van AD Amersfoortse Courant geeft toelichting. 

Gita Klopper probeert met haar initiatief Connect Generations de eenzaamheid in Nederland tegen te gaan. Ze praat ons bij over haar prachtige initiatief. 

Esther Kef uit Amsterdam start zondag 26 januari een langlauftocht van 1000 kilometer dwars door de Italiaanse Alpen. Ze wil hiermee aandacht vragen voor het varkensleed in de Nederlandse intensieve veehouderij. Ze vertelt alles over haar motivatie voor deze bijzondere onderneming.

Internationaal profileren we ons niet meer als ‘Holland’, voortaan zijn we alleen nog maar ‘Netherlands’. Dat is beter voor onze ‘branding’ aldus het Nederlands bureau voor toerisme. Volgens buitenlandse marketingexperts slaat de nieuwe campagne de plank totaal mis. Oud-marketingmanager bij het Nederlands Bureau voor toerisme Stephen Hodes laat zich bij ons in de studio horen over deze uitspraak.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de Ochtend Show to go.

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.