Volledig scherm
Bloemen op de plek waar Visser en haar partner Severein werden gevonden. © AD/ANP

Zaak tegen verdachten brute moord Ingrid Visser geopend

Eind dit jaar of begin 2016 zal een volksjury in de Spaanse plaats Murcia bepalen of de drie hoofdverdachten schuldig zijn aan de brute moord op oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein in mei 2013.

Volledig scherm
Een emotionele boodschap van de familie van Ingrid Visser. © ANP
Volledig scherm
De citroenboomgaard waar Visser en Severein werden gevonden. © ANP

De rechter in het plaatsje Molina de Segura, waar de dubbele moord in een vakantiehuis plaatsvond, gelastte gisteren na precies twee jaar onderzoek en verhoren de officiële opening van de rechtszaak. Het was de laatste officiële stap voor het proces.

Het Spaanse OM eist tegen de drie mannen, de Spanjaard Juan Cuenca en de Roemenen Valentin Ion en Constatin Stan, 50 jaar voor de moord. Twee anderen worden beschuldigd van betrokkenheid.

Zakelijk geschil
Visser en Severein werden volgens het OM vermoord wegens een zakelijk geschil dat de laatste had met Cuenca, die de manager van de volleybalclub was waar Visser, recordinternational met Oranje, twee seizoenen speelde.

Severein en Cuenca wilden samen een marmergroeve exploiteren of verkopen. Toen dat niet doorging eiste de Noordhollandse zakenman van de Spanjaard zijn geld terug, mogelijk enkele honderdduizenden euro's.

Twee weken nadat zij tijdens een bezoek aan Murcia vermist waren, werden de lichamen van het Nederlandse stel in een citroenboomgaard in de buurt van de Spaanse stad gevonden. Cuenca zou het plan voor hun moord hebben bedacht, de twee Roemenen zouden het hebben uitgevoerd.


Bekijk hier ons dossier over de moord op Ingrid Visser en Lodewijk Severein