Volledig scherm
© De Ochtend Show to go

Zaak terreurverdachten, onvrede over Eredivisietijden en beste bartender in De Ochtend Show to go

In De Ochtend Show to go van maandag 19 augustus praat Cyril Rosman ons bij over de zaak van de terreurverdachten die vorig jaar opgepakt werden. Matthijs Keuning legt ons uit waarom voetbalsupporters ontevreden zijn met de nieuwe Eredivisietijden op zondagavond. Ook live in de studio is Tess Posthumus, die in 2018 uitgeroepen werd tot beste vrouwelijke bartender. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 7.30u live te zien in onze app en op deze site.

Tijdens een grote politieactie vorig jaar september werden zeven verdachten opgepakt voor het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland. Het plan van de groep was volgens het Openbaar Ministerie om met bomvesten, kalasjnikovs en een autobom veel slachtoffers te maken bij een evenement in Nederland. Een van de verdachten kwam vrij snel weer vrij, de andere zes moeten zich verantwoorden voor wat een voor Nederland ongekend groot aanslagplot lijkt. Verslaggever Cyril Rosman praat ons bij over de zaak.

Matthijs Keuning van Supporterscollectief Nederland vertelt ons over de onvrede onder voetbalfans in Nederland: een aantal Eredivisiewedstrijden wordt nu op zondagavond gespeeld. In veel landen wordt er al langer gevoetbald op zondagavond, zoals in België. We bellen met Frank Eeckhout, voorzitter van de Belgische supportersclub 41 R.S.C. Anderlecht. Hij vertelt ons hoe dit er in België aan toe gaat en wat zij ervan vinden.

Ook te gast is Tess Posthumus. Zij werd in 2018 uitgeroepen tot beste vrouwelijke bartender van de wereld en heeft net haar nieuwe boek af: ‘Masterclass Cocktails’.

Na een twee jaar durende renovatie gaat de Maastunnel in Rotterdam morgen weer open voor verkeer. Verslaggever Jelle Akerboom spreekt live met de eerste mensen die de nieuwe Maastunnel door mochten.

Volg De Ochtend Show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Ooggetuigen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’

    Ooggetui­gen: 'Tiener met hoodie schoot twee keer op advocaat, echtgenote stond bij hem’

    De 44-jarige advocaat Derk Wiersum die vanochtend vlak voor zijn huis in Amsterdam is geliquideerd, is ten minste twee keer onder vuur genomen door een jongen met een hoodie. Dat zegt een buurtbewoner die vlakbij de plaats delict woont. De vrouw van de raadsman stond toen de hulpdiensten arriveerden bij het slachtoffer. ,,Ik hoorde twee harde knallen en zag daarna een jongen langs mijn huis rennen.”
  2. Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbeveiliging

    Advocaat Wiersum was bezig met eigen persoonsbe­vei­li­ging

    De 44-jarige advocaat van kroongetuige Nabil B., Derk Wiersum, was bezig particuliere persoonsbeveiliging te regelen. Hij had geen vertrouwen in bescherming door politie en justitie en sprak met collega’s over de noodzaak van beveiliging. Eén collega zou hierover volgende week een gesprek hebben met persoonsbeveiligers. Tot vorige week werd de advocaat in elk geval niet beveiligd, melden goed ingevoerde bronnen. Vanochtend werd hij in de straat waar hij woonde doodgeschoten.