Thijs H. tijdens zijn bestuursperiode in 2016 bij de studievereniging Itiwana in Leiden. (Inzet: in 2019)
Volledig scherm
Thijs H. tijdens zijn bestuursperiode in 2016 bij de studievereniging Itiwana in Leiden. (Inzet: in 2019) © Politiefoto

Zaak Thijs H.: beroepsgeheim mag je niet schenden, ook niet na een dubbele moord

Waarom lichtte de Maastrichtse kliniek niet meteen de politie in toen Thijs H. daar - met bloed op de kleding - aankwam dinsdag na de moorden op de Brunssummerheide? Het strikte medisch beroepsgeheim stond dat in de weg, weten bronnen. ‘Maar je moet hem motiveren om te praten, zichzelf aan te geven’.

 1. Code geel: ook later vandaag zware onweersbuien en wateroverlast
  Video
  30

  Code geel: ook later vandaag zware onweersbui­en en waterover­last

  Het heeft vannacht op een aantal plaatsen flink geonweerd en forse regen- en onweersbuien trekken momenteel over ons land. Het KNMI heeft met het oog op mogelijke blikseminslag, hagel en windstoten code geel afgegeven. Verkeer kan hierdoor hinder ondervinden. De komende uren trekt het onweer naar het noorden, maar later op de dag ontstaan er in het zuiden van het land opnieuw onweersbuien die pas in de avond wegtrekken.
 2. Alina Bijl (21) strijdt vóór jongeren en tégen het leenstelsel: ‘Dat systeem is de wereld op z'n kop’
  PREMIUM

  Alina Bijl (21) strijdt vóór jongeren en tégen het leenstel­sel: ‘Dat systeem is de wereld op z'n kop’

  Ingegeven door torenhoge studieschulden, onbetaalbare huizenprijzen en sociaal knellende coronamaatregelen, bijt een groeiende groep jongeren van zich af en laten ze hun stem horen. Als kersverse voorzitter van FNV Young&United en SER-lid werpt Alina Danii Bijl (21) zich nadrukkelijk op als voorvechter van een betere sociaal-economische positie van haar generatie. ,,Jongeren worden weer lid van een bond.’’