De Somalisch/Nederlandse activiste Zahra Naleie zet zich al jaren lang in tegen meisjesbesnijdenis en vrouwenverminking.
Volledig scherm
PREMIUM
De Somalisch/Nederlandse activiste Zahra Naleie zet zich al jaren lang in tegen meisjesbesnijdenis en vrouwenverminking. © Merel Klijzing

Zahra is zelf besneden en strijdt nu voor alle meisjes: 'Waarom wijk je af van onze traditie, krijg je te horen’

Voor zichzelf was het al te laat, maar ze kon haar vier dochters er nog voor behoeden. Dat deed Zahra Naleie (62) uit Alphen met succes. De van oorsprong Somalische is nu het boegbeeld in de strijd tegen meisjesbesnijdenis, waar ze deze week voor is geëerd met een bijzondere koninklijke onderscheiding. ,,Waarom wijk je af van onze traditie, krijg je te horen.”

 1. Online kijkers Dodenherdenking uitgemaakt voor 'pannenkoek', NPO biedt excuses aan
  technische storing

  Online kijkers Dodenher­den­king uitgemaakt voor 'pannen­koek', NPO biedt excuses aan

  De NPO heeft gisteravond excuses aangeboden nadat de online-uitzending van de Dodenherdenking enkele minuten gepaard ging met technische problemen. Daarbovenop werden enkele duizenden kijkers in de foutmelding die zij kregen uitgemaakt voor ‘pannenkoek’. Een melding die intern al langer circuleert, maar ondanks herhaaldelijk verzoek nooit is aangepast, zegt een woordvoerder van de NPO. ,,Hier komt nu echt een einde aan.”
 1. Kanaaleiland Jersey middelpunt van diplomatieke rel
  Play

  Kanaalei­land Jersey middelpunt van diplomatie­ke rel

 2. Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongelooflijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'
  Play

  Van Haga neemt afstand van 5-mei poster FvD: 'ongeloof­lijk pijnlijke affaire voor heel veel mensen'