Linda Akkermans.
Volledig scherm
PREMIUM
Linda Akkermans. © Joost Hoving

Ze denken in Den Haag blijkbaar dat iedereen de luxe heeft om de thermostaat naar beneden te zetten

columnLinda Akkermans schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

22 reacties

 • S Steers

  3 maanden geleden
  Als je het in percentages bekijkt: hoeveel van de totale energie die Nederland gebruikt gaat naar huishoudens? En hoeveel daarvan naar huishoudens die in de financiële problemen komen zelfs zonder te kunnen douchen en met de verwarming op 14 à 15 graden of uit? Wat levert het qua landelijke energiebesparing op om deze mensen zo in armoe te laten leven? Heel erg weinig. Bijna niks, als je kijkt wat bv sluiten van die (notabene aan het buitenland leverende!) kunstmestfabriek op zou leveren.
 • Jos Wesseling

  3 maanden geleden
  Ik douche al veel langer 2 x per week i.p.v. 1 x per dag. En niet omdat dat beter is voor het milieu en voor je portemonnee, maar zeker voor je huid. Uiteraard was ik wel iedere dag de onderdelen die dat nodig hebben. En inderdaad hoef je in de winter niet met korte mouwen in de kamer te zitten. En we kunnen nu wel alle, goed bedoelde suggesties van de hand wijzen, maar er zal toch iets moeten veranderen om onze afhankelijkheid van het russische gas te verminderen.
 • Jean-Paul Voets

  3 maanden geleden
  Onze Lijders in Den-Haag weten heel weinig van het leven van de hardwerkende burger. Benzine, Energie, u kent het rijtje wel, Je wil na een dag hard werken toch even lekker warm op de bank zitten en tijd met je gezin doorbrengen ? Maar we hebben een nieuw soort burger : De burger die 42 uur werkt en eigenlijk niet rond kan komen en deze burger drinkt en rookt nog niet eens.
 • Duinkerken

  3 maanden geleden
  Fred Duinkerken is het eens met Jan, wat de mensen terug krijgen komt uit de pot van belasting en accijns. Door wie wordt je nu belazerd, juist door Rutte en zijn aanhang. Het is om misselijk van te worden.
 • Jan Kat

  3 maanden geleden
  Regeren is vooruitzien, toch ? Rutte en zijn volgelingen zijn al jaren bezig om met het Volk geen rekening te houden. Dat begon al met de eigen bijdrage, dan gaan mensen minder vaak naar de dokter en medicijnen, ik ben afgekeurd met Migraine, moet daarvoor Imigran imigran injecties nemen, dus eigen bijdrage is in de 1ste mnd al weg! Compensatie ervoor is afgeschaft! Nu thermostaat lager, maar voor ouderen en zieken is warmte belangrijk. Is er een probleem? We pakken het van het Volk af. Jan Kat