Volledig scherm
Eline Melters (inzet) kwam door messteken om het leven. © RTL XL

'Zelfmoord' Eline Melters wordt opnieuw bekeken

Het dossier rond de in december 2009 overleden Eline Melters wordt opnieuw bekeken. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een bericht daarover van Hart van Nederland (SBS) vandaag bevestigd. De 23-jarige Melters stierf op 8 december 2009 in het Limburgse Urmond onder verdachte omstandigheden door een aantal messteken. Destijds concludeerden politie en justitie dat het om zelfmoord ging.

Volledig scherm
© anp

De nabestaanden van Melters konden zich daar niet in vinden en hebben aangedrongen op een herbeoordeling. Volgens hun advocaat Arthur van der Biezen heeft een recent gesprek daarover vruchten afgeworpen.
Een woordvoerster van het Om zegt dat het nadrukkelijk niet gaat om een heropening van de zaak. 'Nieuwe mensen gaan met een frisse blik het onderzoek van destijds bekijken.'

Nieuwe perspectieven
Van der Biezen: 'De familie en ik juichen dit toe, het biedt nieuwe perspectieven. De familie voelt zich door deze goede stap gehoord.' De raadsman verwacht dat er enkele maanden met de herbeoordeling van het dossier gemoeid zullen zijn.

Destijds hield de politie de vriend van Melters aan en onderwierp hem aan een uitgebreid verhoor. Hij kwam na een dag weer op vrije voeten en was toen geen verdachte meer.