Volledig scherm
© FOTO STREETVIEW

'Zelfmoord om uitzetting kinderen te voorkomen'

UpdateEen 36-jarige man uit Burundi, die woensdag Nederland had moeten verlaten met zijn zoon en geadopteerde dochter, heeft afgelopen maandag in Culemborg zelfmoord gepleegd. Waarschijnlijk wilde Alain Hatungimana daarmee afdwingen dat zijn kinderen nu toch in ons land mogen blijven.

 
Minister Leers ging niet in op verzoek gemeente Culemborg

Dat meldt het AD.

De gemeente Culemborg zal er alles aan blijven doen om de Burundese kinderen Abdillah (14 jaar) en Maimuna (12 jaar) in Nederland te houden. Dat zei een woordvoerster vanmorgen. Culemborg had minister Leers in augustus gevraagd het drietal niet uit te zetten. Dat verzoek werd niet gehonoreerd.

'Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd', aldus een woordvoerster van de gemeente Culemborg. 'Wij doen wat we kunnen en zullen er alles aan doen om de kinderen hier in Nederland te houden. Als wij als gemeente een rol kunnen spelen, zullen we dat zeker doen.'

Dinsdag was er een herdenkingsdienst voor de man. Hij heeft het voor zijn kinderen gedaan, luidden de verklaringen. Zijn zoon Abdilla van 14 jaar zou volgens een van de buren hebben gezegd: 'De IND heeft mijn vader vermoord.' Hatungimana was zo'n 5 jaar in Nederland.