Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Zes 16-jarigen aangehouden voor autodiefstal en tanken zonder te betalen

Zes minderjarigen reden gisteren in een gestolen auto door Tilburg. Zij werden onderweg betrapt, meldt de politie. Het zestal stapte uit en rende weg. Niet snel genoeg, want de politie heeft ze aangehouden.

Dat gebeurde rond 14.00 uur. Na controle van het kenteken werd al snel duidelijk dat de auto gestolen was. Het voertuig bleek in de nacht van maandag op dinsdag te zijn gestolen bij een woninginbraak in Tilburg. Toen het zestal de politie zag, werd de auto aan de kant gezet.
De jongeren, drie jongens en drie meisjes van 16 jaar uit Brabant, renden weg. Tevergeefs. ,,De politie hield iedereen aan en bracht het zestal over naar het politiebureau voor verder onderzoek. De auto is in beslag genomen.”

Diefstal benzine

Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de auto ook betrokken was bij een diefstal bij een benzinestation in Tilburg: de jongeren hadden getankt zonder te betalen. De ondernemers deden aangifte. De drie meisjes mochten later die avond het politiebureau verlaten, maar zijn nog wel verdachten in het onderzoek. De drie jongens zitten nog vast.