Zes aanhoudingen na incident met steward in Johan Cruijff Arena

VideoDe politie heeft zes personen aangehouden vanwege een opstootje gisteravond in de Johan Cruijff Arena. Onderzocht wordt of dit incident op de tribunes te maken heeft met het hartinfarct dat een steward in het stadion kreeg. De aanhoudingen vonden plaats in en buiten het stadion.

Volledig scherm
© Proshots

Een woordvoerster van de politie Amsterdam laat deze krant weten dat vijf mannen en een vrouw zijn aangehouden. ,,Er wordt nu verder onderzoek gedaan naar hun betrokkenheid bij het opstootje. Daarbij worden camerabeelden bekeken en getuigen verhoord." Ook het verdere onderzoek is nog in volle gang.

Tijdens het duel tussen Ajax en Heracles Almelo kwam het tot een opstootje in vak 124 van de Arena. Op internet circuleren verhalen dat de steward daarbij bij zijn keel werd gepakt en zelfs geslagen zou zijn. Agenten willen weten of de steward die een hartaanval kreeg door een supporter is belaagd. 

Ajax meldde gisteravond dat de toestand van de bewuste steward stabiel was. Hij is in het stadion gereanimeerd en ligt bij kennis in een ziekenhuis.

Volledig scherm
De steward werd gisteren behandeld in de hoek van het veld van de arena. © ANP

AFC Ajax on Twitter

We krijgen veel vragen binnen over de steward die in de slotfase van #ajaher werd gereanimeerd. Hij is gelukkig weer stabiel en bij kennis. Wij wensen hem veel sterkte toe ♥️