In de herfst van vorig jaar stapte iemand naar de politie om aangifte te doen tegen de 62-jarige vader. De man zit sinds 2 november vast in de cel. Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
In de herfst van vorig jaar stapte iemand naar de politie om aangifte te doen tegen de 62-jarige vader. De man zit sinds 2 november vast in de cel. Foto ter illustratie. © Shutterstock

Zes dochters beschuldigen vader (62) van tientallen jaren verkrachting

Een 62-jarige vader uit Hardinxveld-Giessendam wordt er door zes van zijn dochters van beschuldigd dat hij ze tientallen jaren seksueel heeft misbruikt. Het Openbaar Ministerie heeft sterke aanwijzingen dat hij de meisjes soms al vanaf hun derde jaar tot op volwassen leeftijd verkrachtte en betastte. De verdachte werd in november opgepakt nadat hij zichzelf meldde op het politiebureau; hij zit sindsdien vast.

  1. Christengemeente Hardinxveld nam ouderling aan die beschuldigd werd van seksueel misbruik
    PREMIUM

    Christenge­meen­te Hardinx­veld nam ouderling aan die beschul­digd werd van seksueel misbruik

    De Christengemeente in Hardinxveld-Giessendam is in verlegenheid gebracht door de onthulling dat een ouderling, een belangrijke functie in de kerk, in zijn verleden als hulpverlener beticht is van seksueel misbruik. Twee vrouwen gaf hij begeleiding die onder meer bestond uit ‘door God goedgekeurde’ seks. V. bekende de seks, maar werd vrijgesproken van ontucht. Hij is nu gestopt als ‘oudste’, zoals een ouderling in de Christengemeente heet.