Eigenaar Daniel Baron (R) staat met zijn vader voor het Israëlische restaurant HaCarmel en laat de schade aan zijn restaurant zien.
Volledig scherm
Eigenaar Daniel Baron (R) staat met zijn vader voor het Israëlische restaurant HaCarmel en laat de schade aan zijn restaurant zien. © ANP Evert Elzinga

Zes weken cel (en dus meteen vrij) voor man die inramde op Joods restaurant

UpdateSaleh A., de Palestijnse Syriër die in december de ruiten van Israëlisch restaurant HaCarmel in Amsterdam insloeg, moet zes weken de cel in. De rechtbank Amsterdam deed eind van de middag meteen uitspraak in de zaak die ook vandaag diende. Ook moet A. zich verplicht laten behandelen en mag hij niet dichter dan 100 meter komen bij HaCarmel. 

  1. Feestganger die met 134 km/u been van Miranda eraf reed, blijkt al maanden spoorloos

    Feestgan­ger die met 134 km/u been van Miranda eraf reed, blijkt al maanden spoorloos

    De vijf maanden cel voor het afschuwelijke verkeersongeluk in Eindhoven waarbij een vrouw haar been verloor, vond hij al te veel. Ook al stond er dik 130 kilometer per uur op de teller en reed hij na het ongeluk door. Maar toen woensdag de aanklager, advocaat en het gerechtshof klaar zaten om opnieuw naar zijn zaak te kijken, was de Helmondse hoofdverdachte de grote afwezige. De man blijkt al maanden spoorloos.