Volledig scherm
Leeg klaslokaal op een basisschool. © anp

Zestien Amsterdamse basisscholen week dicht uit protest tegen lerarentekort

Zestien Amsterdamse basisscholen, hoofdzakelijk uit stadsdeel Amsterdam Nieuw-West, gaan in de week van 9 december een hele week dicht. Dat meldt de NOS. De scholen willen hiermee actievoeren tegen het lerarentekort. 

De scholen geven aan dat ze in de week dat ze gesloten zijn willen onderzoeken hoe ze om moeten gaan met het tekort. De regionale staking heeft tot gevolg dat ruim 5400 kinderen die week thuiszitten. Ouders zijn vanmiddag op de hoogte gebracht van de actie. 

De zestien scholen die meedoen zijn onderdeel van de schoolkoepel Stichting Westelijke Tuinsteden. Het grootste deel van deze scholen ligt in Amsterdam Nieuw-West. De scholengemeenschap had aan het begin van dit jaar 3 fte openstaan, inmiddels is dat opgelopen tot 20 fte. 

  1. Vader Ruinerwold door gezondheidsproblemen niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Vader Ruinerwold door gezond­heids­pro­ble­men niet in rechtbank, zaak vandaag verder

    Bij de rechtbank in Assen vindt vandaag een eerste inleidende zitting plaats tegen Gerrit-Jan van D. en Joseph B., de verdachten in de geruchtmakende zaak rond het gezin in Ruinerwold. Van D. (67) zou zes van zijn kinderen jarenlang van hun vrijheid hebben beroofd en elk contact met de buitenwereld hebben verboden. In oktober kwam het op het oog bizarre bestaan van het geïsoleerd levende gezin aan het licht. De zaak haalde volop de internationale pers.