Volledig scherm
De entree van de Efteling. © ANP

Zeven aanhoudingen na grote vechtpartij bij de Droomvlucht in de Efteling

Bij een vechtpartij in de Efteling zijn zondag in de namiddag meerdere lichtgewonden gevallen. Er zijn in totaal zeven mensen aangehouden: vijf betrokkenen bij de vechtpartij en twee mannen die zich tegen de politie keerden.

Het ging mis in de buurt van de Droomvlucht. Politieagenten van drie teams in de regio moesten de handen ineenslaan met medewerkers van het pretpark om het conflict te sussen. Twee mannen en een vrouw uit Amsterdam, een vrouw uit Den Bosch en een vrouw uit Oisterwijk zijn opgepakt omdat zij met elkaar op de vuist gingen.

Tijdens de aanhouding keerden twee andere mannen uit Amsterdam zich tegen de politie. De aanwezige agenten werden beledigd en bedreigd. Ook dit duo is opgepakt.

De politie meldt dat andere bezoekers weinig last hebben gehad van het voorval. Hoe het opstootje is ontstaan, is niet bekend.

  1. Droomvakantie met vriendje eindigt in nachtmerrie: Nederlandse (24) ontsnapt aan dood bij overval
    PREMIUM

    Droomvakan­tie met vriendje eindigt in nachtmer­rie: Nederland­se (24) ontsnapt aan dood bij overval

    De Antwerpse kleermaker Tommaso Bordoni (29) en zijn Nederlandse vriendin Linsey de Waele (25) zijn aan de dood ontsnapt bij een overval in Zuid-Afrika. Het koppel was met vakantie in het land, toen Tommaso op de avond van Valentijn plots oog in oog stond met twee gewapende kerels in de slaapkamer van hun verblijf. ,,Ik was zeker dat ze me zouden vermoorden”, vertelt de Belg - die sindsdien gekweld wordt door paniekaanvallen - tegen deze nieuwssite.