Volledig scherm
De rechtszaal in Breda. © anp

Zeven jaar cel geëist om doodschudden baby Jimmy

LIVE TWITTERHet Openbaar Ministerie heeft vandaag zeven jaar cel geëist tegen een gastmoeder die verdacht wordt van het doodschudden van baby Jimmy. Zij staat vandaag in de rechtbank in Breda terecht. Volg de zitting via tweets van verslaggever Pieter van Klinken.

De vier maanden oude baby overleed in de zomer van 2013, een week na het vermeende geweld door gastmoeder Cora O. Afgelopen najaar werd het onderzoek pas afgesloten. Drie deskundigen bogen zich over de zaak. Twee concluderen dat de baby overleed door het shaken baby syndroom (SBS), de derde biedt ruimte voor een andere doodsoorzaak.

Volgens de officier van justitie heeft Cora O. zich schuldig gemaakt aan doodslag. ,,De baby bleef huilen, ze kreeg hem niet stil en ergens moet het bij haar fout zijn gegaan. Ik kan geen andere conclusie trekken.'' Volgens de OvJ was Cora de enige die op dat moment in huis was. ,,Zij moet het hebben gedaan.'' De verdachte zelf hield tijdens de zitting haar onschuld vol. 

  1. Onderzoek naar Zaanse juffrouw na klachten over 'stokslagen’

    Onderzoek naar Zaanse juffrouw na klachten over 'stokslagen’

    Een lerares van groep 3 van basisschool De Voorzaan in Zaandam is voorlopig op non-actief gezet na klachten van bezorgde ouders over lijfstraffen in de klas. Volgens de ouders worden kinderen gekleineerd en geslagen met een stok. Ook moesten ze hun lunch van de vloer opeten. De school neemt de klachten serieus en is een uitgebreid onderzoek begonnen, valt te lezen op de site. Een leerkracht reageert woest aan de telefoon en wenst niet met de media te praten.