De meest verwoestende en derde brand op 11 november 2018.
Volledig scherm
PREMIUM
De meest verwoestende en derde brand op 11 november 2018. © ANP

Zeven keer was er brand bij boer Gert en dat kostte hem miljoenen, maar welke rol speelde hij zelf?

Boer Gert lijkt een gelukkig leven te leiden: getrouwd, twee jonge kinderen en een groeiend bedrijf in Werkhoven. Totdat in de nacht van 25 oktober 2018 brand uitbreekt. Dat is het begin van een serie mysterieuze branden, waarvoor Gert zélf gearresteerd wordt. Komende week staat hij voor de rechter. Dan moet duidelijk worden wie Gert is: gelukkig familieman óf een ondernemer die in een financieel moeras belandde en geen uitweg meer zag? 

 1. ‘Brandboer’ Gert uit Werkhoven blij met vier nieuwe getuigen die zijn onschuld moeten aantonen
  PREMIUM

  ‘Brandboer’ Gert uit Werkhoven blij met vier nieuwe getuigen die zijn onschuld moeten aantonen

  Er worden vier nieuwe getuigen gehoord in de zaak van Gert S. Dat werd maandag duidelijk tijdens een zitting in de rechtbank. De 37-jarige ex-inwoner van Werkhoven wordt verdacht van drie brandstichtingen op boerderijen, net als van verduistering en witwassen van geld. Deze uitkomst kan worden gezien als een overwinning voor S.; de getuigen zouden zijn onschuld kunnen bewijzen.
 2. Irene (28) en haar moeder (63) hebben allebei borstkanker en gaan dood: ‘Wie van ons gaat er eerst?’
  PREMIUM

  Irene (28) en haar moeder (63) hebben allebei borstkan­ker en gaan dood: ‘Wie van ons gaat er eerst?’

  Het klinkt als een nachtmerrie: twee maanden na je moeder te horen krijgen dat ook jouw borstkanker is uitgezaaid en dat jullie beiden ongeneeslijk ziek zijn. Het overkwam de 28-jarige Irene uit Utrecht en haar moeder Patrizia (63). Samen bereiden ze zich nu voor op de dood. En dat doen ze op een bijzondere manier: door heel veel te lachen. ,,We kregen zelfs op onze flikker.”