De douane bagage-afhandeling op Schiphol.
Volledig scherm
De douane bagage-afhandeling op Schiphol. © Marc Driessen

Zeven miljoen euro extra voor Schiphol en haven om criminelen buiten de deur te houden

Luchthaven Schiphol en de haven van Rotterdam krijgen 7 miljoen euro extra om de invoer van drugs en andere verboden middelen tegen te gaan. Minister Ferd Grapperhaus, op werkbezoek aan een bagagekelder onder Schiphol: ,,Sámen met de vele op Schiphol en in de Rotterdamse haven werkzame bedrijven richten we ons op werknemers die weinig weerstand kunnen bieden tegen de slechteriken.”

5 reacties

 • gee meij

  1 maand geleden
  Probleem is dat je criminaliteit pas aan kunt pakken als het plaats vindt, ergo, je loopt altijd achter de feiten aan. Het is geen acteren alleen reageren. Idem met doping, dat kun je pas aanpakken als het er is, detecteer je dat niet dan weet je het ook niet.
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Nederland verloedert en criminaliseert. Ons land wordt NOOIT meer zoals het was, helaas! Het wordt nooit meer dat rustige schone landje met zijn hardwerkende, brave mensen. Met de koetjes in de wei en de kerktoren van het dorp aan de horizon. De kindjes op school en de fluitende postbode op de fiets. Voorgoed de onschuld verloren! Ria Beijer, Dordrecht
 • Anoniem

  1 maand geleden
  Hans Laats 7 Miljoen extra voor beveiliging Schiphol en de haven in Rotterdam om de pak kans op criminelen te vergroten. Criminele zetten eerder een stap voorruit dan de overheid. Er zijn altijd mensen/werknemers die vatbaar is voor geld. De overheid handeld altijd achteraf en afwachtend.
 • JOHN MULDER

  1 maand geleden
  John Mulder Hier lachen criminelen om. Dergelijke bedragen worden door hen al voor het omkopen aangewend. Zij geven een veelvoud uit aan nieuwe smokkelmethodes. Soms word5 de overheid een kruimel toegeworpen als afleidingsmanoeuvre. Terwijl de overheid met 1 bezig is, komen er 20 aan wal.
 • Rick van Wijk

  1 maand geleden
  Subsidie genoeg, kennelijk