Volledig scherm
Tentenkamp in Utrecht © Thomas Boeschoten

Zeventig mensen overnachten op Vredenburg voor gratis donuts

Het is een opmerkelijk gezicht op het Vredenburgplein. Binnen een rechthoekig hekwerk stonden vannacht tientallen tentjes opgetuigd. Ze horen bij zo’n zeventig donutsfans die pal voor de Dunkin’ Donuts staan te kamperen om vanmorgen als eerste een donut te mogen bestellen.

En dat allemaal door een bijzondere openingsstunt van de nieuwe Dunkin’ Donuts.
De eerste honderd klanten krijgen een jaar lang gratis donuts. Hoewel er aan het begin van de avond nog slechts een enkeling stond, was het plein vannacht volgebouwd met tentjes. Twee beveiligers zijn ingehuurd om de boel in goede banen te leiden. 

Jolig

Het tentenkampje trekt best wat bekijks van toeschouwers. Er heerst een jolige sfeer, samen kamperen midden in de stad schept toch een band. Hier en daar wordt wat gedronken of gerookt. Vooral jongeren zijn op de logeerpartij afgekomen. 

Vanochtend om 07.00 uur ging de winkel officieel open. De eerste honderd klanten werden één voor één naar binnen geroepen. Ze moesten een doosje donuts kopen, vervolgens worden de persoonlijke gegevens genoteerd en ze een pas kregen. Met die pas kunnen de gelukkigen een jaar lang elke week een box ophalen met donuts.