Volledig scherm
Eva op weg met haar cadeautjes © Politie

Zieke Eva (3) deelt cadeautjes uit aan lotgenoten

Een ernstig ziek meisje uit Assen heeft haar lotgenootjes blij gemaakt met een deel van de cadeautjes die zij zelf ontving na een oproep van haar ouders. Eva (3) lijdt aan een zeldzame vorm van botkanker en ontving eerder tienduizenden kaarten en honderden cadeautjes voor haar derde verjaardag. 

Na de oproep van haar ouders op sociale media volgde een lawine aan spullen voor het meisje. Veel te veel om zelf allemaal te hou,den dus besloot het zieke meisje om te delen met andere zieke kinderen. Ze deed dat in het Universitair Medisch Centrum Groningen en het Wilhelmina Ziekenhuis Assen. 

De ouders van Eva hadden na de oproep gehoopt op een paar honderd kaartjes,  maar er kwamen er veel meer. Met hulp van de politie toog Eva daarom in een met cadeautjes afgeladen politieauto naar de ziekenhuizen om andere zieke kinderen een hart onder de riem te steken. Volgens de politie heeft Eva ‘veel kindjes blij gemaakt’ met haar hartverwarmende actie.

  1. Onderzoeksteam MH17 op zoek naar Russische topfunctionarissen

    Onderzoeks­team MH17 op zoek naar Russische topfunctio­na­ris­sen

    Het MH17-onderzoeksteam doet een nieuwe getuigenoproep in het strafrechtelijk onderzoek. Het Joint Investigation Team (JIT) zoekt informatie over politieke en militaire topfunctionarissen uit Rusland, die mogelijk opdracht hebben gegeven tot het neerhalen van het toestel. In afgeluisterde telefoongesprekken uit 2014, die nu zijn vrijgegeven, zeggen rebellen in Oost-Oekraïne onder meer ‘dat onze orders direct vanuit Moskou komen'.