Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk.
Volledig scherm
PREMIUM
Michael Frank is intensivist bij het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. © Arie Kievit

Ziekenhuis vraagt hulp Defensie: ‘Het is wachten op het wondermiddel’

Zorgverleners op de intensive care staan in de frontlinie om het coronavirus te bestrijden. Michael Frank (53) is intensivist op de ic van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht en geeft dagelijks een inkijkje in zijn werk. Deel 5: ‘We hebben Defensie om hulp gevraagd’.

,,Ik voel me niet vermoeid; slaap elke nacht nog prima. Eigenlijk lig ik nooit wakker tijdens stressvolle situaties. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik hou wel van die druk. In acute momenten toch de goede beslissingen nemen. Daarom heb ik ooit dit vak gekozen. Wel zorg ik goed voor mezelf. Mijn werk zie ik als topsport. Dus: voldoende slaap, goede hygiëne en bewust eten.

  1. Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?
    PREMIUM
    Geldoorlog in Europa

    Moet Nederland in coronatijd de beurs wel trekken voor het zuiden?

    De coronacrisis zet het debat over steun aan de (arme) zuidelijke eurolanden opnieuw op scherp. Alle aandacht in Europa gaat momenteel uit naar de ‘oorlog tegen het virus’. Maar tegelijk woedt er een andere, veel oudere, oorlog in Europa: wie draait op voor de kosten? Nog specifieker: zullen rijke landen als Duitsland en Nederland wederom de portemonnee moeten trekken om Italië, Spanje en Frankrijk er bovenop te helpen?