Ziekenhuizen zijn in Nederland volle bak aan het werk om zich gereed te maken voor coronapatiënten, reguliere patiënten zullen moeten wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuizen zijn in Nederland volle bak aan het werk om zich gereed te maken voor coronapatiënten, reguliere patiënten zullen moeten wachten. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Ziekenhuizen zeggen massaal geplande operaties en afspraken af om ongekend aantal coronapatiënten

Nederlandse ziekenhuizen bellen massaal geplande operaties en afspraken af. Het is in de gezondheidszorg alle hens aan dek omdat er vanwege de corona-uitbraak een ongekend hoog aantal patiënten wordt verwacht. Extra bedden zijn niet het probleem, beademingsapparatuur is ‘de bottleneck’, betogen deskundigen.

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  2

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 1. Deze nieuwe techniek brengt foto's van je (over)grootouders tot leven
  Play

  Deze nieuwe techniek brengt foto's van je (over)grootouders tot leven

 2. Zes gastarbeiders omgekomen bij busongeluk in Polen
  Play

  Zes gastarbei­ders omgekomen bij busongeluk in Polen