IC-arts Lucia Baris verricht een echo bij een coronapatiënt, haar collega doktoren Tulek en Overbeek van het Albert Schweitzer ziekenhuis zorgen voor de ondersteuning.
Volledig scherm
PREMIUM
IC-arts Lucia Baris verricht een echo bij een coronapatiënt, haar collega doktoren Tulek en Overbeek van het Albert Schweitzer ziekenhuis zorgen voor de ondersteuning. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Ziekenhuizen zoeken honderden extra verpleegkundigen per week

Ziekenhuizen schreeuwen om gediplomeerde verpleegkundigen om de coronastorm te kunnen doorstaan. Verpleegkundigen vallen massaal uit door besmetting met het virus of omdat ze overwerkt raken. Extra verpleegkundigen zijn nauwelijks te vinden, de hoop is - andermaal -  gevestigd op herintreders en oud-verpleegkundigen die bij willen springen.

 1. IC-verpleegkundige in Deventer Ziekenhuis blij als er weer een dienst is overleefd: ‘De glans is er wel af’
  PREMIUM

  IC-verpleeg­kun­di­ge in Deventer Ziekenhuis blij als er weer een dienst is overleefd: ‘De glans is er wel af’

  De situatie in ziekenhuizen is nijpend. De piek in deze tweede coronagolf is niet hoger, maar houdt veel langer aan. Het personeel is op. De rek is eruit. Medewerkers vallen uit met klachten, roosters zijn amper te vullen en zij die nog overeind staan, draaien volop overuren. Verpleegkundigen op de intensive care (IC) en spoedeisende hulp (SEH) van het Deventer Ziekenhuis vertellen hun verhaal.
 2. Justitie eist elf maanden cel tegen ex-officier vanwege betaalde seks met minderjarige
  Update

  Justitie eist elf maanden cel tegen ex-officier vanwege betaalde seks met minderjari­ge

  Het openbaar ministerie eist elf maanden onvoorwaardelijk cel tegen ex-officier van justitie Vincent L., die ervan wordt verdacht in 2016 meerdere keren betaalde seks te hebben gehad met een 16-jarige jongen. Volgens justitie heeft L. bewust contact gezocht met de 16-jarige ‘Jesse’ voor seks en wist hij dat hij met betalingen de minderjarige tot seks verleidde. Ook moet L. geweten hebben dat de jongen minderjarig was. ,,Je ziet op foto's zelfs z'n beugel schijnen. Verdachte heeft bewust zijn kop in het zand gestoken.”
 1. Samenvatting persconferentie: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Samenvat­ting persconfe­ren­tie: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

 2. Reisbureau blij met nieuwe maatregelen: 'We zijn echt hard geraakt'
  Play

  Reisbureau blij met nieuwe maatrege­len: 'We zijn echt hard geraakt'