Archiefbeeld
Volledig scherm
Archiefbeeld © anp

Ziekteverzuim in 17 jaar niet zo hoog, vooral onder zorgpersoneel

Het ziekteverzuim is dit jaar toegenomen. Sinds 2003 hebben niet zoveel mensen zich ziek gemeld als in de eerste negen maanden van dit jaar. Het hoge ziekteverzuim komt vermoedelijk door het coronavirus, al is in de enquête niet gevraagd naar de reden van het verzuim, schrijft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

 1. Consumptie van Nederlanders sterkst gegroeid sinds de Tweede Wereldoorlog

  Consumptie van Nederlan­ders sterkst gegroeid sinds de Tweede Wereldoor­log

  De consumptie van Nederlandse huishoudens is in april het sterkste aangetrokken sinds de Tweede Wereldoorlog. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) werd de enorme groei vooral veroorzaakt doordat de consumptie in de vergelijkbare maand vorig jaar juist op een zeer laag niveau lag vanwege de eerste lockdown. Daarnaast werden op 28 april de terrassen geopend en was het vanaf die datum ook mogelijk om zonder afspraak te winkelen. Ook was het gasverbruik in april veel hoger dan een jaar eerder doordat het veel kouder was.
 2. LIVE | Kwetsbare jongeren vanaf 12 jaar uitgenodigd voor prik, scherpe daling opnames ziekenhuis
  CORONAVIRUS

  LIVE | Kwetsbare jongeren vanaf 12 jaar uitgeno­digd voor prik, scherpe daling opnames ziekenhuis

  De daling van het aantal coronabesmettingen heeft afgelopen week weer fors doorgezet. In totaal testten 5714 mensen positief, 36 procent minder dan een week eerder. Wel namen meer mensen het coronavirus mee vanuit Portugal, zo blijkt uit de laatste weekcijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). De weekcijfers van dinsdag maken opnieuw duidelijk dat het aantal ziekenhuisopnames scherp daalt. Het laatste nieuws rond het coronavirus lees je in ons liveblog. De oudere berichten vind je hier.