Zij was de eerste vrouw ooit in opleiding bij korps mariniers

Wat maakte 2018 memorabel? Een serie verhalen waarin we terugblikken en vooruitkijken aan de hand van de grote en kleine gebeurtenissen. Maroesjka Neutel (27) was afgelopen jaar de eerste vrouw ooit in opleiding bij het korps mariniers op de Van Ghent kazerne in Rotterdam. Helaas moest ze noodgedwongen afhaken door blessures.

Daar staat ze dan. Alleen voor een groep van zo’n honderd jonge jongens met kaalgeschoren koppies die ze amper kent. Voor het eerst sinds Michiel de Ruyter in de zeventiende eeuw met de mariniers de wereldzeeën over trok, loopt er een vrouw tussen de troepen. En daar vinden sommige mannen wat van bij het korps. ,,Waarom heb jij nog wel haar op je hoofd?’’, klinkt het plagerig uit de groep als ze zichzelf voorstelt op de eerste dag van de opleiding. 

  1. Hoofdconductrice ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Hoofdcon­duc­tri­ce ‘kookt van woede’ nadat reiziger op haar spuugt in trein: ‘Ik pik dit niet meer’

    Een hoofdconductrice is deze week in de trein ter hoogte van Eindhoven belaagd door een reiziger die weigerde anderhalve meter afstand te bewaren. De man spuugde richting haar gezicht en wist vervolgens te ontkomen. Een woordvoerder van de Nederlandse Spoorwegen bevestigt het incident vandaag en zegt het onacceptabel te vinden. ,,Onze mensen verdienen het niet zo behandeld te worden.”