Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Zin in een frisse plons? Op deze plekken bij jou in de buurt zwem je veilig in natuurwater

Het is vandaag een heerlijke dag om na werk nog even een plons te maken in natuurwater. Maar waar kan dat? En waar is het veilig? Op onderstaande kaart vind je de laatste stand van zaken over de zwemwaterkwaliteit bij jou in de buurt. De kaart wordt regelmatig bijgewerkt. 

 1. Balie-jihadist: ‘Inlichtingendienst AIVD bood me geld voor informatie uit Syrië’

  Ba­lie-jihadist: ‘Inlichtin­gen­dienst AIVD bood me geld voor informatie uit Syrië’

  Aziz A., een Syrische vluchteling die er door het OM van wordt verdacht lid te zijn geweest van een terroristische organisatie in Syrië, zegt in Nederland samengewerkt te hebben met inlichtingendienst AIVD. ,,Ze boden me geld voor informatie uit Syrië.” Aziz A. kwam in het nieuws nadat hij in 2017 werd herkend als jihadist in het Amsterdamse debatcentrum De Balie. Lees hieronder de zitting terug via de tweets van verslaggever Cyril Rosman.
 1. Fitnesscoach (46) van BN’ers mogelijk vijf jaar de cel in voor uitbuiten kwetsbare vrouwen

  Fit­nesscoach (46) van BN’ers mogelijk vijf jaar de cel in voor uitbuiten kwetsbare vrouwen

  De Nederlandse fitnessgoeroe en zangeres Margretha van de L. (46) hangt een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar boven het hoofd vanwege verdenking van betrokkenheid bij illegale prostitutie en uitbuiting. Van de L. en haar ex-man Johan (52) zouden tientallen escortdames in België en Nederland hebben aangestuurd en het grootste deel van de inkomsten voor zichzelf hebben gehouden. Ze moeten zeker een maand langer in de cel blijven zitten, besliste de raadkamer in Antwerpen vanochtend.
 1. Dit rolletje gaat roofvogels langs de snelweg beschermen
  Play

  Dit rolletje gaat roofvogels langs de snelweg beschermen

 2. Dit was Nederland vandaag: woensdag 3 maart
  Play

  Dit was Nederland vandaag: woensdag 3 maart