Conny Ligtvoet met haar hond Lotje. De warmte binnen vliegt door het enkel glas zo naar buiten: gevolg torenhoge energierekeningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Conny Ligtvoet met haar hond Lotje. De warmte binnen vliegt door het enkel glas zo naar buiten: gevolg torenhoge energierekeningen. © Frank Jansen

Zo ervaren mensen uit een van de armste wijken van Nederland de lockdown: ‘Het vriest binnen’

Bewoners van Moerwijk, een van de armste wijken van Nederland, zitten thuis met drie truien aan de lockdown en avondklok uit. De coronacrisis is voor veel Nederlanders lastig, maar voor deze Hagenaars waarschijnlijk nóg meer. 

 1. Bewoners gehorige flat worden dol van leefgeluiden: ‘Seks, muziek en wc bij de buren, alles hoor je’
  PREMIUM

  Bewoners gehorige flat worden dol van leefgelui­den: ‘Seks, muziek en wc bij de buren, alles hoor je’

  De razende buurtbewoner, die in de nacht van zondag op maandag met een onbekend goedje een rotte eierenlucht rondspoot in het portiek aan de Nettelhorststraat in Moerwijk, was gedreven door waanzin na aanhoudende geluidsoverlast. ,,We worden hier letterlijk dol van elkaars leefgeluiden. Seks, muziek en wc-bezoek bij de buren, alles hoor je”, vertelt een van de bewoners.
 2. Hoe evangelist miljoenen Nederlanders waarschuwt voor coronavaccin: ‘Het is een complot uit de hel’
  PREMIUM

  Hoe evangelist miljoenen Nederlan­ders waarschuwt voor coronavac­cin: ‘Het is een complot uit de hel’

  Neem het niet, zegt evangelist Jaap Dieleman uit Zeewolde over het coronavaccin. Het is een ‘opmaat naar het teken van het beest’. Hij verkondigt deze onheilspellende boodschap in een gratis magazine, dat in het hele land op de deurmat ploft. Hij krijgt bijval, maar ook scherpe kritiek uit christelijk Nederland. Wie is deze man die de vaccinatie een ‘complot uit de hel’ noemt?
 1. Samenvatting: Ajax - FC Groningen
  Play
  PREMIUM
  VIDEO

  Tadic beslist Ajax-FC Groningen na misser alsnog vanaf de stip

  7 maart
 2. Dit was Nederland vandaag: 7 maart
  Play

  Dit was Nederland vandaag: 7 maart