Voertuigen worden door de politie in beslag genomen tijdens een actie tegen spookbewoning.
Volledig scherm
PREMIUM
Voertuigen worden door de politie in beslag genomen tijdens een actie tegen spookbewoning. © ANP

Zo plukt OM criminelen voor miljoenen leeg: ‘We springen in op hun fouten’

Luxe auto’s, dure horloges, bitcoins, huizen. De afgelopen jaren pakte OM Den Haag voor miljoenen euro’s af van criminelen. Vorig jaar een slordige 25 miljoen. Het target voor dit jaar: 17,5 miljoen. 

7 reacties

 • henk Smits

  6 maanden geleden
  Maar hoe kan het zo zijn dat als ze geen werk hebben, maar dan toch in dure auto's en spullen hebben dit komt niet zomaar uit de lucht vallen laat ze dan maar ook bloeien voor de ellende die ze veroorzaken bij de slachtoffers.
 • R. Kluin

  6 maanden geleden
  Het beginsel van ons strafrecht besttaat uit "onschuldig tot het tegendeel bewezen is" wordt hiet te grabbelen gegooid. Kan zo 2 voorbeelden noemen, waarbij het OM in de fout is gegaan met dit soort verkopen. En wanneer je dan komt vragen om het 'geld' wat je auto opgeleverd heeft, wordt je gedwongen er vanaf te zien, omdat anders familieleden onder druk worden gezet. Zo werkt het OM
 • Peter van Wermeskerk

  6 maanden geleden
  Als dit afpakbeleid aan een onafhankelijke rechter wordt voorgelegd, dan ben ik er zeker van dat politie en justitie daarmee nat gaan. In onze rechtsstaat geldt dan je pas schuldig bent als je bent veroordeeld. Als je huis is afgepakt en verkocht en je wordt daarna onschuldig verklaard, dan hoort justitie dat huis terug te kopen en in de staat terug te brengen waarin het bij het afpakken werd aangetroffen.
 • Stefan Vlaminckx

  6 maanden geleden
  Het verkopen van auto's van verdachten nog voordat er een veroordeling is, past in het beeld van de laatste jaren, dat justitie de onschuldpresumptie, u bent onschuldig totdat wettig en overtuigend bewezen is dat u schuldig bent, voortaan geheel aan de laars lapt. De zaak rond Richard de Mos is er een voorbeeld van. En zo zijn er nog vele. Kortom, er moet wat verbeteren in het beleid bij justitie. Want voor je het weet, maken ze jou als advocaat eerst en publiek zwart, geheel onterecht, zo bleek
 • Choy

  6 maanden geleden
  Veel en veel te laat lijkt mij maar uiteindelijk, maar toch fijn dat Politie en Justitie eindelijk zijn wakker geschut. Nu ook het leed meteen aanpakken dat dit soort criminelen veroorzaken en vaak vrolijk mee wegkomen. Helaas staat de politiek hier ook tijdens verkiezingen alleen met woorden achter, dat zullen we moeten blijven accepteren helaas.