Zo reageert Nederland op de versoepelingen: ‘Niet tegen te houden dat kroegen toch opengaan’

VIDEOHet kabinet gaat een ‘klein beetje meer risico nemen’ met het coronavirus. Premier Mark Rutte kondigde verschillende versoepelingen aan zoals heropening van de middelbare scholen en de contactberoepen. Vanuit de brancheverenigingen wordt wisselend gereageerd op de verruiming van de maatregelen. ,,Duizenden studenten zitten nu al maanden thuis en hebben geen zicht op verbetering.”

31 reacties

 • Yasmin De Jonge

  1 maand geleden
  Besturen zal niet makelijk zijn en je zal het nooit goed kunnen doen maar niet leren van je eerder gemaakte fouten is gewoon teleurstellend. Om nog maar te zwijgen over uitblijvende correcte cijfers en duidelijke logiche regels met onderbouwing waar mensen wat mee kunnen. Nu lijkt alles soms complete willekeur en niet goed uitgedacht. Hun grootste fout? Nog steeds uitgaan van de bereidheid van mensen terwijl vanaf dag 1 al duid was dat een grote groep scheit heeft waardoor alles lange duurt!!
 • marcel gillebaart

  2 maanden geleden
  Waarom vaccineren we niet eerst alleen de groep met over-representatie op de ic en overige ziekenhuisbedden en waar de oversterfte het grootst is? Namelijk de mannen tussen 50/75 jaar met onderliggend lijden en/of overgewicht. Als we hen als eerste vaccineren zal dit meteen de druk van de ic’s en de reguliere zorg halen, zodat de coronamaatregelen kunnen worden afgebouwd voor iedereen en de reguliere zorg weer kan worden opgepakt. Dat levert gezondheidswinst op voor iedereen. Kost 1-2 maanden...
 • frans louw

  2 maanden geleden
  2 klanten in de winkel bij kruitvat mogen volop klanten in de winkel en ook bij slijterijen en zonder afspraak wat is het verschil wil iemand mij dat uitleggen
 • Robert Veilbrief

  2 maanden geleden
  Wat er ook voor maatregelen genomen worden, versoepelingen of verhardingen, het is nooit goed. Een belangrijk deel hebben we "te danken" aan de eigenwijze opstelling van een minderheid, die koste wat kost zich niet aan de standaard maatregelen (mondkapje, handen wassen, afstand houden, thuis blijven bij klachten etc. etc.) wil houden. Altijd is er wel een reden voor sommigen om tegen het kabinet aan te schoppen. Triest dat er zoveel betweters zijn, we hadden er al beter voor kunnen staan.
 • J.B. Lievens

  2 maanden geleden
  Wat mij verbaast is dat er voor de ouderen niets maar dan ook niets gedaan wordt. Voor ons tik de klok door en wij verliezen per dag .wij kunnen nergens heen alleen thuis zitten.staat een caravan voor de deur kunnen we niets mee we zouden nu in spanje zitten in gehuurd appartement voor 3 maanden gaat niet door.2 mei metde ANWB vertrekken naar Griekenland gaat niet door. Hebben wij hiervoor onszelf te pletter gewerkt. Dit halen wij nooit meer in. Rutte zit te lang.
 1. Hardhandige aanhouding in Almere-Stad
  Play

  Hardhandi­ge aanhouding in Almere-Stad

 2. Bekijk alle samenvattingen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie
  Play

  Bekijk alle samenvat­tin­gen uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie